HomeInterviewsΚρίστη Παπαδοπούλου

Κρίστη Παπαδοπούλου

“Αντι να οδεύουμε προς το καλύτερο τα αφήνουμε ολά στην μοίρα”

Ένα δύσκολο και σύνθετο έργο ανεβαίνει αυτές τις μέρες στο Θέατρο Βεργίνα, στο Regency Casino Thessaloniki. Η Δεσποινίς Τζούλη, του Πάτρικ Μάρμπερ, βασίζεται σε ένα κλασικό έργο του Α. Στρίντμπεργκ και έρχεται από την Κύπρο παρουσιαζοντας επι σκηνής τον Αλέξη Γεωργούλη και την Κρίστη Παπαδοπούλου, μια από τις ανερχόμενες ηθοποιούς του κυπριακού θεάτρου, η οποία θήτευσε στο παρελθόν και στο δυναμικό του ΚΘΒΕ. Ο Γιάννης Γκροσδάνης συνάντησε την Κρίστη Παπαδοπούλου και μίλησαν για την Δεσποινίς Τζούλη και την επιστροφή της στην Θεσσαλονίκη.

Το έργο αναφέρεται σε πολλά και διαφορετικά θέματα. Από τις σχέσεις μεταξύ των ανθρώπων και των δύο φύλων, το παιχνίδι του πάθους μέχρι θέματα πολιτικής και κοινωνικής θέσης. Ποιος είναι ο ρόλος όλων αυτών στη σημερινή εποχή?
Το έργο καταρχάς αποτελεί μια διασκεύη του Π. Μάρμπερ που μας μεταφέρει από την κουζίνα ενός αρχοντικού της Σουδίας του 1888, όπως είχε ορίσει ο Στρίντμπεργκ, σε μια αριστοκρατική έπαυλη του Λονδίνου το καλοκαίρι του 1945, χρόνος κατά τον οποίο το αγγλικό Εργατικό Κόμμα κέρδισε τις πρώτες μεταπολεμικές εκλογές με σαρωτική νίκη. Υπάρχουν μέχρι σήμερα όλα αυτα τα ζητήματα και πάντα θα υπάρχουν αλλά οχι σε υπερθετικό βαθμό, όπως παλιά! Τότε οι άνθρωποι ερωτεύονταν πιο έντονα, πιο ουσιαστικά. Η κοινωνική τάξη των ανθρώπων δυστυχώς όσο και να περνάνε τα χρόνια διχάζεται ακόμη περισσότερο. Kαι η πολιτική παραμένει και χειροτερευει. Αντι να οδεύουμε προς το καλύτερο, λόγω πολλών ευκολιών πλέον στην ζωή μας, τα αφήνουμε ολά στην μοίρα. Πρεπει να θυμηθούμε να παλέψουμε για αυτην την ζωη.

Υποδύεστε την Μις Τζούλη. Πως ακριβώς χτίζεται ένας τέτοιος ρόλος επί σκηνης? Πως συνεργαστήκατε με τους άλλους 2 ηθοποιους?
Με κόπο και δυσκολία! Αντιλαμβάνεσαι οτι ο ρόλος αυτος ειναι ενα αριστουργημα. Επρεπε επομένως να κατανοήσω και να μελετησω τη ψυχοσύνθεση ενός υπερβολικά περίπλοκου χαρακτήρα. Με την την σκηνοθετιδα μας, την Αθηνα Ξενίδου, αλλά και τον Αλέξη Γεωργουλη και τη Νεδη Αντωνιάδη έχουμε συνεργαστεί καταπληκτικά με απιστευτες ώρες πρόβας. Η Δεσποινίς Τζούλη οφείλει να εναλλάσσεται από τη μία περσόνα στην άλλη σε απίστευτους ρυθμούς. Τελικά είναι ένα πλάσμα που έχει στερηθει πολύ την αγαπη και την ψάχνει στα μάτια του Τζον.

Η Μις Τζούλι περιόδευσε στην Κυπρο το καλοκαίρι. Ποιες ήταν οι αντιδράσεις του κοινού?
Όταν έχεις εναν Αλεξη Γεωργουλη στο πλαι σου αντιλαμβάνεσαι ποια είναι τα σχόλια!

Επιστρέφεις στην Θεσσαλονίκη μετά από 2,5 χρόνια με θητεία στο ΚΘΒΕ. Υπάρχει κάτι που νιώθεις την ανάγκη να κάνεις με αφορμή αυτή την επιστροφή?
Πολλά! Μετά το εργο στο ΚΘΒΕ Δεν αντεχω άλλο, έρχονται συνεχεια… την Θεσσαλονικη την αγάπησα με εναν ιδιαιτερο τρόπο. Την νιώθω σαν δευτερη μου πατρίδα. Θέλω τοσο πολύ να καθισω στην παλιά παραλία και να αγναντευσω απένταντι την θέα, τον Θερμαικό κόλπο, τον Λευκό Πύργο με παλιους αγαπημενους φίλους.

Ποια είναι τα σχέδια σου για το μέλλον?
Με το Μις Τζούλι θα είμαστε στην Θεσσαλονίκη μεχρι 15 Δεκεμβρίου. Για το κοντινό μέλλον υπάρχει ένα κινηματογραφικό σχέδιο αφού πρωταγωνιστώ σε μια ταινία στην Κύπρο σε σκηνοθεσία Χρηστου Σιοπαχά, οποτε πρέπει να μπώ σε ενα διαφορετικο δρόμο. Δόξα τω Θεώ που έχουμε δουλεία!

Related stories

Ο πρώτος ηλεκτρικός ανεμιστήρας που εμφανίστηκε στην Eλλάδα

Αργύρης Τσιάπος Όταν η πολλή ζέστη καθιστά το σπίτι δύσκολα...

Τέσσερις ιστορίες Ελλήνων ηθοποιών που κλέφτηκαν για να ζήσουν τον έρωτά τους

Αργύρης Τσιάπος Τα παλιά κακά χρόνια, τότε που οι γονείς...

Τα παιδικά μου καλοκαίρια στην Καλλικράτεια: Στα κεραμίδια της κυρίας Κωνσταντίας

Θυμάται και γράφει ο Χρήστος Σατανίδης Τα παιδικά μου καλοκαίρια,...

Βιβλιοπρόταση: Όσιν Φέιγκαν “Νόμπερ”

Βιβλιοπρόταση: Όσιν Φέιγκαν "Νόμπερ" (μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου) , Eκδόσεις:...