HomeMind the artΕικαστικάKRS-One, ο θρύλος της Hip Hop στην...

KRS-One, ο θρύλος της Hip Hop στην Θεσσαλονίκη

O KRS-One γιορτάζει τα 40 χρόνια της Hip
Hop με το πρώτο του, ιστορικό, live στη Θεσσαλονικη στις 7 Ιουλίου στο Block 33.

Από τους πατέρες της hip hop κουλτούρας, με μία
δισκογραφία που ξεκινάει από τα μέσα της δεκαετίας του ’80 μέχρι σήμερα (solo
αλλά και με τους Boogie Down Productions), στίχοι φωτιά που προκαλούν και σε
κάνουν να σκεφτείς, ο KRS-ONE (Lawrence Krisna Parker) παραμένει μέχρι σήμερα
πιστός στις αρχές του και δεν γυρίζει πίσω. Μακριά από τις mainstream φόρμες
και ερινύες, κρατάει το όραμά του ζωντανό, 40 χρόνια από τη γέννηση της Hip Hop
κουλτούρας. Ήταν εκεί, στο South Bronx, όταν γεννήθηκε και ανδρώθηκε η Hip Hop,
είναι εδώ σήμερα να την βλέπει να αλλάζει. Αυτός όμως και κάποιοι άλλοι κρατάνε
τη φλόγα ακόμα ζωντανή για να την περάσουν στους νεότερους.

KRS-ONE live

Opening Act : Sifu VERSUS

Παρασκευή 5 Ιουλίου BLOCK 33

www.block33.gr

Οι πόρτες ανοίγουν στις 21:00

Προπώληση:
15€ (τα πρωτα 50)

18€ (τα πρωτα 200) 
Προπωληση/Ταμειο : 20€ (τα υπολοιπα)

E-Ticket :http://krs1.eventbrite.com/


Σημεία προπώλησης :
Ticket House (Μητροπόλεως 102)
Stereodisc (Aριστοτελους 4)
Lotus Records Store (Σκρα 7)
Propaganda Rollin co.Store (Ισαύρων 7)
Rover Bar (Σαλαμινος 6,Λαδαδικα)
The Small Cafe Bar (Πεζοδρομος Καλαμαριας)


Για περισσότερες πληροφορίες

Γραφείο Τύπου Block 33, 2310533533

Ποιος ειναι ο KRS-ONE ???

Έφυγε από το σπίτι του νωρίς στα 14 του
για να γίνει MC, μεγάλωσε σε κατάλυμα αστέγων στο South Bronx, όπου γνωρίζει τη
σκληρή πλευρά της ζωής από μικρός (λίγο αργότερα ξέσπαγε η επιδημία κρακ σε όλη
τη Νέα Υόρκη…) αλλά και τη δική του διαφώτιση και ισορροπία μέσα από τη
θρησκευτική κίνηση Hare Krishna.

Εκεί συναντά τον αδικοχαμένο DJ Scott La Rock,
όπου δημιουργούν λίγο αργότερα (μαζί και με τον D-Nice) ένα από τα πιο
επιδραστικά hip hop group όλων των εποχών, τους Boogie Down Productions,
πρωτεργάτες της gangsta rap, των battle, των πρώτων diss tracks αλλά και των
reggae και dancehall επιρροών στα κομμάτια. Κλασικά άλμπουμ παραμένουν μέχρι
σήμερα τα δύο πρώτα τους (‘Criminal Minded’ του 1987 και ‘By All Means
Necessary’, 1988).

Με το θάνατο του DJ Scott La Rock το 1987 (δεν
πρόλαβε να δει το ‘By All Means Necessary’ να κυκλοφορεί), τα πάντα αλλάζουν
στην οπτική και φιλοσοφία του KRS-One. Συνεχίζει τους Boogie Down Productions
για τα επόμενα χρόνια, αλλά πλέον έχουν μπει τα θεμέλια για μία solo πορεία.

Τα 90’s έχουν μπει, ο KRS-One (ή αλλιώς Teacha ή
The Blastmaster) δημιουργεί τα κινήματα Stop The Violence και Temple of Hip
Hop, ο λόγος του πύρινος και πολιτικός. Τα μέσα των 90’s, είναι η εποχή που
μεγαλουργεί λυρικά και μουσικά, με άλμπουμ-σταθμούς (που είχαν και μεγάλη
εμπορική επιτυχία) όπως ‘Return of the Boom Bap’ (1993), ‘KRS-One’ (1995) και
‘I Got Next’ (1997) και κλασικά κομμάτια σαν τα ‘Sound of da Police’, ‘Outta
Here’, ‘MC’s Act Like They Don’t Know’, ‘Rappaz R. N. Dainja’, ‘Can’t Stop,
Won’t Stop’, ‘Step into a World (Rapture’s Delight), ‘Heartbeat’, ‘Black Cop’
κ.α.

Με πολλά Lifetime Achievement και Living Legend
βραβεία, ακόμα και σήμερα ο KRS-One είναι πολύ ενεργός δισκογραφικά και όχι
μόνο (πάντα ακτιβιστής, πολλές φορές αμφιλεγόμενος, ιδιαίτερα μετά την πτώση
των Δίδυμων Πύργων στις 11 Σεπτεμβρίου 2001…). Οι πρόσφατες συνεργασίες του με
τον Buckshot στο άλμπουμ ‘Survival Skills’ (2009, Duck Down) και με τον Show
(από Showbiz & AG) στο άλμπουμ ‘Godsville’ (2011, D.I.T.C.) πραγματικά πολύ
καλές, όπως και πολύ φρέσκο το τελευταίο του άλμπουμ ‘The BDP Album’ (2012) με
τον παραγωγό Kenny Parker, σαν μία προσπάθεια αναβίωσης των Boogie Down
Productions.

Φέτος, συνεργάζεται ξανά με τον γνωστό και
βραβευμένο dancehall / ragga μουσικό και παραγωγό Mad Lion, για την κυκλοφορία
του 20ου άλμπουμ του KRS-One με τίτλο ‘Just Like That’ (2013, Killahpride).


Επιλεγμένηδισκογραφία

KRS-One
Return of the Boom Bap (Jive, 1993)
KRS-One (Jive, 1995)
I Got Next (Jive, 1997)
Kristyles (Koch, 2003)
The BDP Album (6.8.2 Records, 2012)

Boogie Down Productions
Criminal Minded (B-Boy Records, 1987)
By All Means Necessary (Jive, 1988)
Ghetto Music: The Blueprint of Hip Hop (Jive,
1989)
Edutainment (Jive, 1990)
Άλμπουμ – συνεργασίες
Survival Skills (μαζίμετον Buckshot, 2009, Duck Down)
Godsville (μαζίμετον Show, 2011, D.I.T.C.)


Related stories

Το κόκκινο χρώμα στο ποιητικό σινεμά του Wong Kar-Wai

Ο Wong Kar-Wai ξεχωρίζει ως μία από τις πιο...

Όχι τέλος, μα κατάληξη για το “Η αγάπη το βάζει στα πόδια” του Φρανσουά Τριφό

της ipolinstinplage (Instagram: ipolinstinplage) "Η αγάπη το βάζει στα πόδια"...

6 νέες κυκλοφορίες βγαίνουν στις κινηματογραφικές αίθουσες

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Οι ταινίες της εβδομάδας 18-24.07.2024 Καλοκαίρι, ζέστη,...

Ερωτευτήκαμε ένα φεστιβάλ

Υπάρχει κάτι ωραιότερο από τους φίλους και την οικογένεια...

Γιάννης Κυριακίδης | Ο αλησμόνητος φωτορεπόρτερ της Θεσσαλονίκης

Ο Γιάννης Κυριακίδης μία από τις πιο εμβληματικές φιγούρες...