HomeNewsroomΗ ανάπτυξη έρχεται τα χαράματα...

Η ανάπτυξη έρχεται τα χαράματα…

Νόμιζα πως ήμουν πολίτης ενός κράτους που τα Υπουργεία του θα έχουν πραγματικό νόημα και όχι ανεκδοτολογικό όταν φέρουν την ονομασία Προστασίας του Πολίτη. Που κάθε έργο ανάπτυξης θα αποτελεί μια θετική πρόκληση για τις τοπικές κοινωνίες μέσα σε πνεύμα δημοκρατικής συναίνεσης, συνθεσης, δημόσιας διαβούλευσης. Που δεν θα χρειάζεται ειδικές δυνάμεις να σπάνε την πόρτα σου για να σε συλλάβουν – την ίδια ώρα που βλέπουμε ρεπορταζ για κινηματογραφικές αποδράσεις απο φυλακές – και μετά οι γείτονες σου σε αντίποινα να κάνουν θερινό το τοπικό αστυνομικό τμήμα.

Τελικά όλα αυτά διαψεύδονται. Δεν υπάρχει διάλογος, δεν υπάρχει αίσθηση του προβληματισμού και της αντίδρασης της τοπικής κοινωνίας. Τελικά η ανάπτυξη στην Ελλάδα του 2013 έρχεται πάντα χαράματα σπίτι, σπάει την πόρτα και σε αρπάζει απ' τα παιδιά σου.

Δεν έχω καμία αισιοδοξία. Όταν η διαχείρηση μιας έντασης γίνεται με τέτοιο τρόπο δυστυχώς τα χειρότερα έρχονται. Η ένταση κορυφώνεται. Μέχρι το τελικό αδιέξοδο και την σύγκρουση στα βράχια. Και αυτό δεν είναι κάθαρση. Είναι απλά μια κοινωνική τραγωδία.

Το έχω ξαναγράψει. Έξω είναι άνοιξη. Ο ήλιος λάμπει. Αλλά μέσα μου νιώθω να 'ρχεται το πιο μεγάλο σκοτάδι. Γιατί αφελείς νέοι μπορούν να χαιρετάνε φασιστικά λόγω απαιδευσιάς και κάποιοι να τους δικαιολογούνε ως παιδιά. Γιατί τρία χρόνια μιλάμε για ανάπτυξη και εισπράτουμε μόνο φόρους, ανεργία και κρίση. Γιατί τελικά εδώ η ανάπτυξη δυστυχώς έρχεται μόνο χαράματα και ποτέ μεσημέρι. Μόνο παρακμή και στάχτες…

Εικόνες και λόγια μιας μέρας 

Πληροφορία που μεταδίδει το @antigoldgreece

Δήλωση του Υπουργού Δημόσιας Τάξης και Προστασίας του Πολίτη Ν. Δένδια στον ραδιοφωνικό σταθμό ΣΚΑΙ:

Η τοπική κοινωνία λειτουργεί ως γαλατικό χωριό που δεν υπάγεται στο Σύνταγμα και το νόμο. Αυτά τα πράγματα δεν μπορούν να γίνουν δεκτά και πρέπει να καταδικαστούν από όλους, αλλιώς δεν μπορούμε να πάμε μπροστά σαν κοινωνία. Αν δεν επιβληθεί σε όλους η νομιμότητα είμαστε χαμένοι ως κράτος και ως πατρίδα.


Η αντιδραση των κατοίκων της Ιερισσού στις σημερινές συλλήψεις:

Θεσσαλονίκη, 16.00: Πορεία προς την Γενική Αστυνομική Διεύθυνση Θεσσαλονίκης, όπου κρατούνται οι συλληφθέντες για ανάκριση.Πηγές: thesstoday.gr, thessalonikimesaapoeikones.blogspot.com, skai.gr, alterthess.gr

Related stories

Joachim B. Schmidt «Κάλμαν».

Γράφει ο Τάσος Γέροντας Joachim B. Schmidt «Κάλμαν». Μετάφραση Σοφία Αυγερινού....

Ο Κυριάκος από την Ικαρία έφτιαξε ένα κουτούκι που κάνει θρυλικά γλέντια στην πόλη

γράφει η Χρύσα Πλιάκου Από την Ικαρία ταξίδεψε χιλιόμετρα μέχρι...

5+1 μαγαζιά στα δυτικά που κάνουν όλη την πόλη να μιλά για αυτά

Η Δυτική Θεσσαλονίκη κρύβει μαγικά σημεία που αξίζουν την...

My 77th Cannes Diary: The Substance της Coralie Fargeat

Γράφει η Φανή Εμμανουήλ Η τέταρτη ημέρα του φεστιβάλ, ένα...

Όταν η Pop κουλτούρα συνδυάζεται με ιστορικά έργα τέχνης

Μερικές από τις αγαπημένες μας καλλιτεχνικές συλλογές προκύπτουν όταν...