Christmas Cookies

Τα μπισκοτάκια αυτά είναι πολύ εύκολα! Φυσικά θα βάλουμε και τους μικρούς μας μάγειρες ν’ ανακατευτούν με τ’ αλεύρια και τη ζαχαρόπαστα!


Υλικά
250 γρ. μαργαρίνη
1 κούπα Ζάχαρη
2 αυγά
700 γρ αλεύρι περίπου
1/2 κούπα ινδοκάρυδο 
1 βανίλια
1 κουτ.γλυκού backing powder


Λίγο γάλα για  επάλειψη

Σ’ ένα μεγάλο μπολ ανακατεύουμε πρώτα (και με το χέρι) τη μαργαρίνη με τ’ αυγά.
Προσθέτουμε τη ζάχαρη. Ανακατεύουμε κι έπειτα προσθέτουμε το  ινδοκάρυδο, τη βανίλια και το backing powder.

To αλεύρι το προσθέτουμε σιγά σιγά. Όταν η ζύμη μας είναι πια μαλακή και δεν κολλάει στα δάχτυλα, είναι έτοιμη.

Αφήνουμε τη ζύμη στο ψυγείο για μια ώρα περίπου. Απλώνουμε τη ζύμη με τα χέρια ή τον μπλάστρη. Με τα κουπάτ διαλέγουμε τ’ αγαπημένα μας σχέδια. Βάζουμε τα μπισκότα μας σε ταψί με λαδόκολλα. Αλείφουμε με γάλα.Αν δεν θέλουμε να κάνουμε σχέδια με ζαχαρόπαστα, μπορούμε να πασπαλίσουμε τα μπισκοτάκια με ζάχαρη ή κανέλα ή ινδοκάρυδο (πάνω από το γάλα).Ψήνουμε σε προθερμασμένο φούρνο στους 180 βαθμούς περίπου.Η ζαχαρόπαστα είναι εύκολο να παρασκευαστεί αλλά μπορείτε να τη βρείτε έτοιμη σε διάφορα χρώματα! Διαλέξτε χρωματιστά ντεκόρ και αφήστε τη φαντασία σας και των μικρών δημιουργών να ''ντύσουν '' τα μπισκοτάκια …

Μην ξεχάσετε να κρατήσετε ένα, δύο  για τον Αη Βασίλη…είναι τ’ αγαπημένα του!

enjoy!

***

Related stories

Η Δέσποινα και ο Κωνσταντίνος δημιουργούν χειροποίητα έπιπλα όπως τα έχετε ονειρευτεί

φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου & Νίκη Οργιανέλη Γεννημένοι στη Θεσσαλονίκη, μεγάλωσαν...

Οι ταινίες της εβδομάδας 18.04-24.04.2024

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Απ’ το κακό στο χειρότερο τα...

Από τον ξυλόφουρνο στο Microbakery: Οι παλιές γενιές των φουρνάρηδων και το new age

Κείμενο: Δέσποινα Λαμπρίδου Η Θεσσαλονίκη είναι αναμφίβολα η πόλη που...