HomeΘέματαΆνοιξη στο ΟΞΥΓΟΝΟ: Πρόγραμμα Απριλίου Μαίου 2012

Άνοιξη στο ΟΞΥΓΟΝΟ: Πρόγραμμα Απριλίου Μαίου 2012

Άνοιξη στο ΟΞΥΓΟΝΟ!


Το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει τη χαρά να ανακοινώσει και να μοιραστεί μαζί σας το νέο του πρόγραμμα για τον Απρίλιο και τον Μάιο του 2012. Στους τρεις πρώτους μήνες λειτουργίας του το ΟΞΥΓΟΝΟ συνάντησε τη θερμή ανταπόκριση του κόσμου που συμμετείχε με ενθουσιασμό στα σεμινάρια και εργαστήρια που οργανώθηκαν, παρακολούθησε τις πρώτες συναντήσεις των λεσχών ανάγνωσης και συνέρρευσε στις, λίγες αλλά πολύ ενδιαφέρουσες, βραδιές πολιτισμού. Οι μικροί αναγνώστες βρήκαν στο ΟΞΥΓΟΝΟ πολλές ευκαιρίες για παιχνίδι και γνώση και έκαναν τα Σάββατα στην οδό Ολύμπου 81 πιο πολύχρωμα!
Για τον Απρίλιο και τον Μάιο, το ΟΞΥΓΟΝΟ έχει ετοιμάσει ένα πλούσιο πρόγραμμα δράσεων για μικρούς και μεγάλους.

ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ

Τον Απρίλιο προσκαλούμε στη Θεσσαλονίκη μία από τις σημαντικότερες ελληνίδες συγγραφείς και είμαστε ενθουσιασμένοι, καθώς μια εβδομάδα θα κυλήσει ΠΑΡΕΑ ΜΕ ΤΗΝ ΑΛΚΗ ΖΕΗ. Έχουν προγραμματιστεί τρεις εκδηλώσεις, καθεμία από τις οποίες αναφέρεται σε διαφορετική πτυχή του συγγραφικού της έργου και απευθύνεται σε διαφορετική ομάδα κοινού. Οι αναγνώστες θα έχουν έτσι την ευκαιρία να γνωρίσουν σε βάθος το έργο της, να συναντήσουν τη σπουδαιότερη εν ζωή συγγραφέα παιδικής και εφηβικής λογοτεχνίας και να συνομιλήσουν μαζί της.
Οι εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν είναι οι εξής:

Τρίτη 24 Απριλίου 2012
Ενημερωτική ημερίδα με αφορμή το βιβλίο του Μιχάλη Ι. Αργυρίδη
Άλκη Ζέη: Η τέχνη του να μιλάς στα παιδιά με «έντιμο» τρόπο
Για εκπαιδευτικούς και γονείς

Τετάρτη 25 Απριλίου 2012
Η αρραβωνιαστικιά του Αχιλλέα της Άλκης Ζέη. Ένας μαραθώνιος ανάγνωσης του εμβληματικού μυθιστορήματος που αγάπησαν χιλιάδες αναγνώστες.
Σε συνεργασία με την Κεντρική Δημοτική Βιβλιοθήκη

Σάββατο 28 Απριλίου 2012
Ας γνωρίσουμε την Άλκη Ζέη!
Για παιδιά 8-14 ετών

Πληροφορίες για το αντικείμενο της κάθε εκδήλωσης και για τη διαδικασία προεγγραφής θα βρείτε ΕΔΩ.


ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΕΚΑΤΟ ΜΑΪΩΝ

Ο Μάιος αφιερώνεται στον εορτασμό των 100 χρόνων από την απελευθέρωση της Θεσσαλονίκης και την ενσωμάτωσή της στο ελληνικό κράτος. Εκπαιδευτικά προγράμματα ειδικά σχεδιασμένα για το ΟΞΥΓΟΝΟ, εκδηλώσεις για παιδιά, βραδιές με αφορμή βιβλία για το χτες και το σήμερα της πόλης και ένα κινηματογραφικό αφιέρωμα συνθέτουν το πρόγραμμα ΘΕΣΣΑΛΟΝΙΚΗ: ΜΙΑ ΠΟΛΗ 100 ΜΑΪΩΝ. Με αυτή την ευκαιρία, στις 4 Μαΐου, το ΟΞΥΓΟΝΟ γιορτάζει επιτέλους τα εγκαίνιά του και σας περιμένει όλους!
Πληροφορίες για το πρόγραμμα ΜΙΑ ΠΟΛΗ ΕΚΑΤΟ ΜΑΪΩΝ και για τη διαδικασία προεγγραφής σε όσες από τις δράσεις είναι αυτή απαραίτητη θα βρείτε ΕΔΩ
.


ΝΕΑ ΣΕΜΙΝΑΡΙΑ

ΠΑΡΑΛΛΗΛΑ… το ΟΞΥΓΟΝΟ προγραμματίζει νέα σεμινάρια για τους μήνες Απρίλιο και Μάιο, με άξονα το βιβλίο, την ανάγνωση, την εκπαίδευση και τον πολιτισμό.
Πιο συγκεκριμένα, θα πραγματοποιηθούν τα εξής σεμινάρια:

Σεμινάριο μετάφρασης ειδικών κειμένων, με την Κατερίνα Γουλέτη, διδάσκουσα στο τμήμα Αγγλικής Φιλολογίας ΑΠΘ
«Παίζουν οι κούκλες θέατρο;» Σεμινάριο για το κουκλοθέατρο, την εμψύχωση αντικειμένων, τη δραματοποίηση παραμυθιών, με την Ιωάννα Μαμακούκα,
ηθοποιό και κουκλοπαίκτρια
Βιωματικό σεμινάριο αφήγησης «Πες μου ένα παραμύθι», με την Ανθή Θάνου,
αφηγήτρια
«Γονιός δεν γεννιέσαι, γίνεσαι!» Μια αλλιώτικη σχολή γονέων. Β’ Κύκλος συναντήσεων, με την Καλλιόπη Εμμανουηλίδου, Εκπαιδευτική-Συμβουλευτική Ψυχολόγο

Όλα τα σεμινάρια πραγματοποιούνται στο φωτεινό, άνετο πατάρι του ΟΞΥΓΟΝΟΥ με θέα στη Ρωμαϊκή Αγορά. Στο διάλειμμα προσφέρεται καφές και τσάι σε όλους τους συμμετέχοντες. Με την ολοκλήρωση κάθε σεμιναρίου παρέχεται σχετική βεβαίωση παρακολούθησης. Με διδάσκοντες καταξιωμένους επιστήμονες με μεγάλη επαγγελματική πείρα, με την απαραίτητη υλικοτεχνική υποδομή και πάνω απ’ όλα με μεράκι για γνώση και διά βίου μάθηση, το ΟΞΥΓΟΝΟ είναι σε θέση να προσφέρει ουσιαστική κατάρτιση και δημιουργική αξιοποίηση του ελεύθερου χρόνου σε κάθε ενδιαφερόμενο.
Πληροφορίες για το αντικείμενο του κάθε σεμιναρίου, τους διδάσκοντες, τη διάρκεια, τις μέρες και τις ώρες των μαθημάτων, το κόστος κ.λπ. θα βρείτε
ΕΔΩ.
Πληροφορίες για τον τρόπο πληρωμής των διδάκτρων θα βρείτε
ΕΔΩ.


ΑΛΛΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ ΓΙΑ ΠΑΙΔΙΑ

Το πρόγραμμα Απριλίου-Μαΐου περιλαμβάνει επίσης και άλλες εκδηλώσεις για παιδιά με αφορμή τα βιβλία Ένα παιδί παίζει με τα σύννεφατης Εύας Ιεροπούλου και Μια τρύπα στο νερότου Σάκη Σερέφα.
Περισσότερες πληροφορίες για τις παιδικές εκδηλώσεις μπορείτε να βρείτε
ΕΔΩ.


ΛΕΣΧΕΣ ΑΝΑΓΝΩΣΗΣ

Στο ΟΞΥΓΟΝΟ συνεχίζουν να λειτουργούν με τακτικές συναντήσεις οι ακόλουθες Λέσχες Ανάγνωσης:
• Σύγχρονη Πεζογραφία με συντονιστή τον Απόστολο Λυκεσά, συγγραφέα-δημοσιογράφο
• Αστυνομική Λογοτεχνία με συντονιστή τον Δημήτρη Καραθάνο, δημοσιογράφο
• Comics με συντονιστή τον Βασίλη Γκογκτζιλά, δημιουργό comics
Εάν κι εσείς θέλετε να μοιραστείτε με άλλους την απόλαυση της ανάγνωσης, δηλώστε συμμετοχή στέλνοντας στοιχεία επικοινωνίας στο [email protected]και σημειώνοντας ποια λέσχη σας ενδιαφέρει (Θέμα: Λέσχες Ανάγνωσης)


Οι δραστηριότητές μας δεν τελειώνουν εδώ. Σίγουρα κι άλλες εκπλήξεις σας ετοιμάζουμε. Στείλτε μας και τις δικές σας προτάσεις και ιδέες για εκδηλώσεις και δράσεις που θα θέλατε να διοργανώσουμε. Σας ευχαριστούμε για τη μέχρι τώρα στήριξή σας.

Related stories

Ο πρώτος ηλεκτρικός ανεμιστήρας που εμφανίστηκε στην Eλλάδα

Αργύρης Τσιάπος Όταν η πολλή ζέστη καθιστά το σπίτι δύσκολα...

Τέσσερις ιστορίες Ελλήνων ηθοποιών που κλέφτηκαν για να ζήσουν τον έρωτά τους

Αργύρης Τσιάπος Τα παλιά κακά χρόνια, τότε που οι γονείς...

Τα παιδικά μου καλοκαίρια στην Καλλικράτεια: Στα κεραμίδια της κυρίας Κωνσταντίας

Θυμάται και γράφει ο Χρήστος Σατανίδης Τα παιδικά μου καλοκαίρια,...

Βιβλιοπρόταση: Όσιν Φέιγκαν “Νόμπερ”

Βιβλιοπρόταση: Όσιν Φέιγκαν "Νόμπερ" (μετάφραση: Μαργαρίτα Ζαχαριάδου) , Eκδόσεις:...