HomeNewsroomΑλληλοκαρφωματα μεταξύ Μπουταρη - Θωμοπουλου για τον...

Αλληλοκαρφωματα μεταξύ Μπουταρη – Θωμοπουλου για τον Οργανισμό Τουρισμου

Τα μαχαιρια βγηκαν για ακομη μια φορα μεταξυ του δημάρχου Θεσσαλονίκης Γιάννη Μπουτάρη και του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Άριστοτέλη Θωμόπουλο, με φόντο την λειτουργία του οργανισμού Τουρισμού.

Το περιστατικο σημειωθηκε στην διαρκεια συνέντευξης Τύπου στο Επαγγελματικό Επιμελητήριο για το Φεστιβάλ Τουρισμού, όπου ο κ. Μπουτάρης αναφέρθηκε στον ΟΤΘ, τονίζοντας μεταξύ άλλων ότι τα μέλη του δεν πληρώνουν τη συνδρομή τους.

Ευθεία ήταν η βολή που εξαπέλυσε κατά του προέδρου της ΕΞΘ, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι «ο κ. Θωμόπουλος τραβάει τον δικό του δρόμο, δεν συμπαραστέκεται στον Οργανισμό».

Όπως είπε ο δήμαρχος, δεν έγινε εφικτό ο Οργανισμός να είναι αυτός που θα προχωράει όλα τα θέματα του τουρισμού.«Έχουμε προβλήματα οικονομικά, τα μέλη δεν πληρώνουν τη συνδρομή τους» υπογράμμισε, ανακοινώνοντας πως θα προχωρήσει στην αναμόρφωσή του ΟΤΘ. Ανέφερε επίσης ότι «είναι μια πονεμένη ιστορία που πρέπει την δούμε με την βοήθεια όλων». Ανακοίνωσε μάλιστα ότι την επόμενη εβδομάδα πρόκειται να συγκαλέσει σύσκεψη όλων των φορέων της πόλης για το θέμα.

Άμεση ήταν η απάντηση από την πλευρά του προέδρου της Ένωσης Ξενοδόχων Αριστοτέλη Θωμόπουλου, ο οποίος απαρίθμησε τις ενέργειες της ΕΞΘ για τον Οργανισμό Τουρισμού. «Δεν έχει αυτονομηθεί η Ένωση Ξενοδόχων, είναι η τελευταία που θα φύγει από τον Οργανισμό» υπογράμμισε με έμφαση ο κ. Θωμόπουλος, σημειώνοντας ότι «έχει δώσει τη ψυχή της και το αίμα της».  Όπως σημείωσε η Ένωση Ξενοδόχων παρέδωσε στον Οργανισμό επί προεδρίας Μπουτάρη 430.000 ευρώ σε μετρητά.

«Η Ένωση Ξενοδόχων είναι αυτή που πηγαίνει στις εκθέσεις και πληρώνει, βάζοντας παράλληλα το σήμα του Οργανισμού» τόνισε ενώ ανέφερε και έντυπα για την πόλη που βγήκαν με έξοδα της ΕΞΘ, αν και ήταν αρμοδιότητα του Οργανισμού Τουρισμού. Τόνισε επίσης ότι λόγω της οικονομικής αδυναμίας του ΟΤΘ προσέλαβε και μάρκετινγκ μανατζέρ, τον οποίο θα διαθέσει αν ξαναρχίσει να λειτουργεί ο Οργανισμός.  

Όπως είπε, ολοκληρώνοντας την απάντησή του ο κ. Θωμόπουλος, «η Ένωση ξενοδόχων δεν έχει αυτονομηθεί, αλλά δεν θα αυτοκτονήσει αν δεν λειτουργεί ο Οργανισμός». Εξήγησε ότι η ΕΞΘ οφείλει να κάνει όλες αυτές τις κινήσεις, ακόμα και αν αυτές ενοχλεί κάποιους.   

Από το διοικητικό συμβούλιο του Οργανισμού Τουρισμού παραιτήθηκε και ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας λόγω της ανάληψης των νέων του καθηκόντων. Όπως εξήγησε ο κ. Τζιτζικώστας δεν ήταν δυνατόν να είναι Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας και να συμμετέχει στον Οργανισμό Τουρισμού ενός νομού. Στη θέση του κ. Τζιτζικώστα ορίστηκε η αντιπεριφερειάρχης Εξωστρέφειας Τζελίνα Μακραντωνάκη. Αναφερόμενος στο θέμα του Οργανισμού Τουρισμού, ο κ. Τζιτζικώστας σημείωσε ότι «ο ΟΤΘ μπορεί με προϋποθέσεις και αν φύγουν τα βάρη που έχει στους ώμους του να παίξει το ρόλο που πρέπει για τη Θεσσαλονίκη». Ο Περιφερειάρχης συμφώνησε ότι πρέπει στον ΟΤΘ να συμμετάσχουν όλοι οι φορείς και όλες οι δράσεις τουρισμού να γίνονται ενιαία.  

 Επιστροφή των αεροπορικών εταιρειών βλέπει ο Μπουτάρης

Νέο πρόβλημα με την εταιρεία χαμηλού κόστους Ryanair έχει να αντιμετωπίσει η Θεσσαλονίκη, όπως σημείωσε ο κ. Μπουτάρης, ο οποίος ωστόσο απέφυγε να δώσει περισσότερες λεπτομέρειες. Αρκέστηκε μόνο να αναφέρει ότι δεν είναι μόνο θέμα οικονομικό αλλά διαχείρισης των εταιριών χαμηλού κόστους. Όπως σημείωσε πάντως ο κ. Μπουτάρης, παρά τα όσα είχαν ακουστεί στο παρελθόν ήδη άρχισαν να επιστρέφουν αεροπορικές εταιρείες και ξεκινούν πτήσεις.

Ωστόσο, διαφορετική άποψη διατύπωσε ο πρόεδρος της Ένωσης τουριστικών πρακτόρων Βύρων Θεολόγης, ο οποίος σημείωσε ότι «ο αποκλεισμός της πόλης συνεχίζεται». «Η British, ηAlitalia, η Malev, η Swiss έφυγαν, έμεινε μια Olympic Air, η οποία έχει μόνο Θεσσαλονίκη – Αθήνα, η Austrian γύρισε αλλά μόνο με τέσσερις πτήσεις την εβδομάδα, η Alitalia έχει μόνο από Οκτώβρη – Μάρτη, άρα από τις αεροπορικές εταιρείες που έφυγαν πέρσι, λόγω των εταιρειών χαμηλού κόστους, κάποιες επανήλθαν αλλά με τους δικούς τους όρους» υπογράμμισε.

Όπως ανέφερε, η Ένωση τουριστικών πρακτόρων δεν είναι εναντίον των εταιρειών χαμηλού κόστους αλλά η συγκεκριμένη εταιρεία έφερε τον κακώς εννοούμενο ανταγωνισμό. 


Πηγή: thesstoday.gr

Related stories

Χαλαρό απόγευμα καλοκαιριού στην Πλατεία Ναυαρίνου

Χαλαρό απόγευμα καλοκαιριού στην Πλατεία Ναυαρίνου της Βιολέτας Λεμόνα Μήνας: Ιούλιος Μέρος:...

«Λάφυρο η ζωή» Ένα ντοκιμαντέρ για τους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας

Μια ζεστή ματιά στους πλημμυροπαθείς της Θεσσαλίας μετά το...

Hit Man. Η ‘ανυπόκριτη’ γοητεία του Εκτελεστή.

Από το Γιώργο Καρακασίδη Ο Richard Linklater είναι ένας αυτοδημιούργητος...

Σήμερα η ανοιχτή εκδήλωση για τα 50 χρόνια αποκατάστασης της Δημοκρατίας στο Δημαρχείο

Εκδήλωση με ελεύθερη είσοδο διοργανώνει απόψε στις 21:00 στο...

Η πολυβραβευμένη ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη “ΟΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΕΣ” σε ελεύθερη προβολή

«ΟΙ ΑΙΣΘΗΜΑΤΙΕΣ» μια ταινία του Νίκου Τριανταφυλλίδη Μόνο αγάπη και...