HomeUrbanitiesΤρυπώσαμε στο εργαστήριο ενός ιστορικού ζαχαροπλαστείου

Τρυπώσαμε στο εργαστήριο ενός ιστορικού ζαχαροπλαστείου

Τρεις γενιές ζαχαροπλαστών, ποιότητα που παραμένει σταθερά υψηλή εδώ και 60 χρόνια. Από το 1962, φουρνίζουν και ξεφουρνίζουν κάθε μέρα εκατοντάδες γλυκά και χρόνο με τον χρόνο απογείωσαν την ποιότητα και τη φήμη τους.

Στα ψυγεία τους, πάστες, τούρτες απλές και 3D, σοκολατένια κεράσματα, κουλουράκια και άλλα πολλά. Μπήκαμε στο εργαστήριο αλλά και στο κατάστημα για να τα πούμε με το Νίκο Κουφό, τον ζαχαροπλάστη της τρίτης γενιάς. Έκανε σεμινάρια σε Γαλλία και Βέλγιο, πάνω στη ζαχαρόπαστα και εξέλιξε την τέχνη και την παράδοση των προηγούμενων.

Αν δε, πας και στο ΤikTok θα δεις και το ιδιαιτέρως ευφάνταστο account του, που λέγεται “Stou Koufou tin Porta“! “Μου αρέσει να βλέπω τον κόσμο να χαμογελά με τα post και τα stories μου με τις τούρτες και τα γλυκά!” λέει.

Όσο για το προσωπικά δικό του αγαπημένο γλυκό; “Το αρμενοβίλ και το κασάτο, γλυκά που τα κάναμε γνωστά στη Θεσσαλονίκη, εκεί γύρω στο 70 – 80”.

Related stories

Η απόλυτη μεταμεσονύκτια χριστουγεννιάτικη εμπειρία έφτασε και αν αργήσεις, θα είναι sold out

Το ζητήσατε με κάθε τόνο και το project Sleepless Movie Marathon η απόλυτη...

Οι ταινίες της εβδομάδας 30.11-6.12.2023

Από τον Λάζαρο Γεροφώτη Με τον “Ναπολέων” του Ρίντλει Σκοτ...

Η ταβέρνα με τους ζωγραφισμένους τοίχους που είναι στην καρδιά μας

Είναι κάποια εστιατόρια και κάποιες ταβέρνες που δεν έχουν...