HomeInterviewsΠώς ο Άρης έκανε το θρυλικό καραβάκι...

Πώς ο Άρης έκανε το θρυλικό καραβάκι Κλειώ και πάλι κουλ

Το Κλειώ ήταν και το πρώτο καραβάκι που έκανε μικρές κρουαζιέρες στο Θερμαϊκό, σε μια πόλη όπου υστερούσε τότε από τουρισμό και ελάχιστος κόσμος περπατούσε στην παραλία. Oι παλαιότεροι θα θυμούνται και τις θρυλικές συναυλίες στο Κλειώ αφού το 1997 κι έπειτα γνωστά συγκροτήματα από όλη την Ελλάδα, όπως οι Nightstalkers, Soul Fire, Blues Wire, Πανξ Ρομάνα, One Drop, Διάφανα Κρίνα, οι Αέρα Πατέρα και πολλά ακόμα, κάνουν εμφανίσεις στο καραβάκι, δίνοντας το δικό του στίγμα στην νυχτερινή ζωή της πόλης. Συνολικά το διάστημα 1996-1999 φιλοξένησε πάνω από 800 μουσικές συναυλίες!

Σήμερα, με καπετάνιο τον Γρηγόρη, τον πατέρα, και δημιουργικό διευθυντή και υπεύθυνο τον γιο, τον Άρη το Κλειώ συνεχίζει να βρίσκει το δρόμο στα χρόνια που αλλάζουν μέσα στη θάλασσα καταλήγοντας πάντα στο Λευκό Πύργο. Ο πατέρας του είναι ο λόγος που το Κλειώ ακόμη κάνει βόλτες στο Θερμαϊκό. O Άρης όμως, είναι ένας από τους λόγους που το καράβι Κλειώ είναι κουλ.

Ο Άρης Παπαδόπουλος λοιπόν, η δεύτερη γενιά μιλάει στον Εξώστη.

Το «Κλειώ» ξεκίνησε να λειτουργεί από τον πατέρα μου το 1995. Για ένα μικρό διάστημα λειτουργούσε ως ρεμπετάδικο, με ζωντανή μουσική. Μέσα σε λίγους μήνες όμως άλλαξε εντελώς την εικόνα και το στιλ του φιλοξενώντας πάμπολλα συγκροτήματα (reggae, rock, rock n roll, jazz, punk μουσικής) και διάφορα parties που κρατούσαν μέχρι το πρωί.

Ξεκίνησα ενεργά στο καράβι ένα χρόνο πριν εμφανιστεί ο Covid καθώς μέχρι τότε τελείωνα τις σπουδές μου στη γυμναστική ακαδημία Θεσσαλονίκης. Μέχρι και σήμερα τρέχουμε την επιχείρηση με τον πατέρα μου που είναι και ο Captain και έχουμε μαζί προσαρμόσει το ύφος και τη διακόσμηση του καραβιού σε χαβανέζικες και αφρικανικές κουλτούρες και ήχους. Η αλλαγή του μπαρ μας σε Tiki Bar έγινε το το 2020.

Κάθε χρόνο προσθέτουμε νέες πινελιές έτσι ώστε να παραμένει το ενδιαφέρον του κόσμου ζωντανό.

Το νούμερο επιβατών που έχουν κάνει βόλτα με το «Κλειώ» είναι πολύ δύσκολο να το υπολογίσω αλλά σίγουρα είναι πολλά εκατομμύρια. Το μόνο που μπορώ να πω με σιγουριά είναι ότι έχουν ανέβει πελάτες από όλες τις χώρες του κόσμου.

Οι περισσότεροι Θεσσαλονικείς θεωρούν τα καραβάκια τουριστικά καθώς καθημερινά η πλειοψηφία των πελατών μας πλέον είναι τουρίστες. Παρόλα αυτά έχουμε αρκετούς πελάτες που έχουν το Κλειώ για στέκι τους και ακούμε συνεχώς θετικά σχόλια για τη βόλτα μας από ντόπιους, όταν επιβιβάζονται. Θα το πρότεινα και στους υπόλοιπους που δεν το έχουν δοκιμάσει. Σημαντική πληροφορία είναι ότι δε χρεώνεται εισιτήριο στην είσοδο, αλλά υπάρχει υποχρεωτική κατανάλωση που αρχίζει από 5€ στο άτομο.

Από πέρυσι το καλοκαίρι συγκεκριμένα ξεκίνησα πιο συστηματικά να οργανώνω κάποια Parties που ήταν κοντά στο ύφος του καραβιού και στα δικά μου ακούσματα (Afro, RnB, dancehall, funky disco, reggae) φέρνοντας γνωστούς dj από εξωτερικό και Θεσσαλονίκη. Η απήχηση ήταν πολύ θετική εξαρχής και χρόνο με το χρόνο άρχισε να ακούγεται περισσότερο στην πόλη. Είμαστε ευγνώμονες για αυτό! Σε ποιον δε θα άρεσε άλλωστε ένα boat party μέσα στο καλοκαίρι με dj, cocktails και χορό; Ήδη ετοιμάζουμε πολλά events για την ερχόμενη σεζόν!

Πλέον με την αλλαγή του κλίματος συνεχίζουμε να λειτουργούμε και τους χειμερινούς μήνες όταν μας το επιτρέπει ο καιρός. Κυρίως τα Παρασκευοσαββατοκύριακα μέχρι να δύσει ο ήλιος. Μένουμε κλειστοί για 1-2 μήνες τον Ιανουάριο και Φεβρουάριο όπου γίνεται η συντήρηση – ανακαίνιση του πλοίου και έπειτα ξανά ανοίγουμε ΠΣΚ μέχρι να ξαναρχίσει η καλοκαιρινή σεζόν από τα μέσα Απρίλη.

Όποτε όπως καταλαβαίνεις, ο χειμώνας μου θα έχει λίγη ξεκούραση και μετά από λίγο επιστροφή και πάλι στο Κλειώ!

P.S. Credits σε όλους τους φίλους που βοήθησαν και στήριξαν με τον τρόπο τους την προσπάθεια μας!

Related stories

Η Ντόμινι φτιάχνει τις πιο ροκ εν ρολ κούκλες: Από τον Mick Jagger έως τον… Μανώλη Χιώτη

Φωτογραφίες: Μαρία Ευσταθιάδου Η Ντόμινι Λυμπέρη είναι μια ροκ τύπισσα...

Φωταγωγήθηκε και φέτος το πιο εντυπωσιακά στολισμένο σπίτι με χιλιάδες λαμπιόνια

Κάθε χρόνο το πιο εντυπωσιακά στολισμένο σπίτι στην Κοζάνη...

Δεκεμβριανά 1944 – Η αποτύπωση στον Θίασο του Θ. Αγγελόπουλου

Γράφει ο Λάζαρος Γεροφώτης Σαν σήμερα πριν 79 χρόνια ξεκίνησε...