HomeInterviewsΟ βασιλιάς της καθαριότητας ζει στη Θεσσαλονίκη...

Ο βασιλιάς της καθαριότητας ζει στη Θεσσαλονίκη και σαρώνει στο TikTok

Αν ψάξεις για tips καθαριότητας αλλά και γενικότερα home tips στο TikTok σίγουρα θα πέσεις πάνω στον Θεσσαλονικιό Φοίβο Μπέλλο. Και αυτό γιατί έχει μια τρομερή αμεσότητα με την κάμερα και είναι απλός και αποτελεσματικός, και με τους λεκέδες και με την επικοινωνία! Γι’αυτό, ξεκίνησε από μερικά tips για την εταιρεία του (καθαρισμού φυσικά) και πλέον έχει γίνει η μικρή εγκυκλοπαίδεια της καθαριότητας στον κόσμο του ίντερνετ. Απίστευτο; Κι όμως έγινε. Με βίντεο που ξεπερνούν το 1 εκατομμύριο views, είναι σίγουρο πως ο Φοίβος είναι ο εχθρός του λεκέ, ο βασιλιάς των views και ο σταρ της καθαριότητας!

Τι δουλειά κάνεις;

Είμαι ιδιοκτήτης της εταιρείας BioClean Hellas τα τελευταία 7 χρόνια και φέτος δημιουργήσαμε και την Fmedia. Η BioClean Hellas δραστηριοποιείται στον κλάδο της καθαριότητας και εξειδικευόμαστε σε τρεις τομείς. Υπάρχουν συνεργεία τα οποία εξυπηρετούν το κομμάτι του βιολογικού καθαρισμού όπως σε σαλόνια και στρώματα, υπάρχει οργανωμένο σύγχρονο ταπητοκαθαριστήριο για τον καθαρισμό των χαλιών και υπάρχουν και συνεργεία τα οποία εξυπηρετούν επαγγελματικούς χώρους και καθαρισμούς κατοικιών μετά από ανακαίνιση η μετακόμιση!

Παράλληλα λόγω της πολύ έντονης ενασχόλησης μου τα τελευταία δύο χρόνια με τη δημιουργία περιεχομένου και έπειτα από πολλούς πειραματισμούς, δοκιμές αλλά και επιτυχίες , αποφασίσαμε φέτος να δημιουργήσουμε την διαφημιστική εταιρεία Fmedia η οποία εξειδικεύεται στο Viral Video Marketing, δηλαδή στην δημιουργία παραγωγής κάθετου βίντεο, το οποίο καταφέρνει να αποσπά μεγάλη προσοχή και απήχηση στα μάτια του κόσμου χωρίς να χρειάζεται να επενδύουμε υπέρογκα πόσα σε διαφημίσεις!

Στο πολύ σύντομο χρονικό διάστημα το οποίο έχει ξεκινήσει η δραστηριότητα της εταιρείας μας έχουν εμπιστευτεί ήδη 10 μεγάλες εταιρείες από διαφορετικούς κλάδους αλλά και δημιουργοί περιεχομενου (influencers) με χιλιάδες followers! Επίσης η Fmedia διαχειρίζεται και το personal brand μου Foivos Bellos!

Ποιο ήταν το πρώτο σου βίντεο και πώς έγινες viral;

Το πρώτο μου βίντεο ήταν στο YouTube πριν από περίπου έξι χρόνια στο κανάλι της εταιρείας μου, της BioClean Hellas! Είχα δημιουργήσει αρκετά βίντεο σε όλες τις πλατφόρμες, κυρίως προωθητικά, μέχρι το 2019 όπου εμφανίστηκε το Tik Tok στην Ελλάδα και μόλις το 2ο video που ανάρτησα στην συγκεκριμένη πλατφόρμα έγινε viral! Ήταν 09/12/2019 και το συγκεκριμένο βίντεο έπιασε κοντά στις 200.000 προβολές με 12000 likes! Εκεί κατάλαβα ότι κάτι διαφορετικό συμβαίνει με την συγκεκριμένη εφαρμογή!

Η δημοφιλία σου, πού σε έχει βοηθήσει ως τώρα;

Εφόσον γίνεται σωστή χρήση η δημοφιλία μπορεί να βοηθήσει σε πολλά κομμάτια! Ένα βασικό είναι η αύξηση των εσόδων που μπορείς να έχεις. Αυτό μπορεί να γίνει είτε με το να σε εμπιστεύονται εταιρείες και να προβάλεις τα προϊόντα τους είτε να προωθήσεις εσύ κάποιες υπηρεσίες ή προϊόντα των δικών σου εταιρειών! Ένα άλλο είναι ότι ανοίγουν πιο εύκολα κάποιες πόρτες και γνωρίζεις πολύ περισσότερους ανθρώπους που σε άλλη περίπτωση δεν θα γνωριζες!

Επίσης κάτι πολύ βασικό για μένα και θα τολμήσω να το πω είναι ότι σε βοηθάει στο να γνωρίσεις ακόμη περισσότερο τον εαυτό σου, τα όρια σου, να δουλέψεις ακόμη περισσότερο τυχόν μπλοκαρίσματα και περιορισμούς που έχεις για να μπορείς να γίνεσαι καθημερινά καλύτερος! Το προτεινω μέσα από την καρδιά μου στον κάθε ένα να το κάνει διότι τα οφέλη είναι πολύ περισσότερα από τα αρνητικά.

Πώς βρίσκεις θεματολογία;

Όταν ξεκίνησα, πήγαινα στην μπάρα αναζήτησης της Google, έγραφα την λέξη καθαρισμός και ότι μου πρότεινε από κάτω εκείνο δημιουργούσα ως περιεχόμενο! Είναι αυτά που αναζητάει περισσότερο ο κόσμος!

Στην πορεία όσο ανέβαζα βίντεο και αυξανόταν οι followers και η αλληλεπίδραση με το κοινό άρχισε το ίδιο το κοινό να μου κάνει ερωτήσεις οπότε μπαίνεις σε μία διαδικασία και απαντάς στα ερωτήματά του κόσμου κατευθείαν! Μέσα από όλη αυτή τη διαδικασία αρχίζεις και αποκτάς και την εμπειρία που χρειάζεται για να ξέρεις τι περιεχόμενο να δημιουργήσεις πως να το δημιουργήσεις και πως να το παρουσιάσεις στον κόσμο!

Ποια συμβουλή που έδωσες όλο αυτό το διάστημα θεωρείς πως ήταν η πιο περίεργη ή σχετικά άγνωστη;

Η αλήθεια είναι ότι έχω δώσει αρκετές περίεργες πληροφορίες όπως πχ το πως να καθαρίσεις ένα λεκέ από σπέρμα ή γιατί οι άντρες πρέπει να ουρούμε καθιστοί αλλά αυτή που έκανε τη μεγαλύτερη εντύπωση είναι ένα βίντεο με το λεγόμενο πωποβρυσάκι το οποίο είχε κοντά στο ενάμιση εκατομμύριο προβολές + 60.000 like!

Το Πωποβρυσάκι είναι στην ουσία σαν το τηλέφωνο μπάνιου το οποίο τοποθετείται δίπλα στην τουαλέτα και χρησιμοποιείται για να καθαριστεί καλύτερα η επίμαχη περιοχή όταν τελειώνεις! Είναι όπως ο παλιός ντουζ-μπιντε που υπήρχαν στα σπίτια! Στην Ανατολή είναι αρκετά διαδεδομένο αλλα όχι στην Ελλάδα!

@foivosbellos Μπείτε τώρα στο κανάλι μου στο YouTube: foivos bellos και αφήστε ενα σχόλιο❤️ #greece #fy #fyp ♬ πρωτότυπος ήχος – foivosbellos

Ποια πλατφόρμα αγαπάς περισσότερο;

Σίγουρα θα πω το Tik Tok γιατί είναι η πλατφόρμα η οποία με έκανε γνωστό στον κόσμο αλλά εκτός απ’ αυτό θεωρώ ότι είναι η πλατφόρμα με τον καλύτερο αλγορίθμο αυτή τη στιγμή και από άποψη δημιουργού και άποψη θεατή! Και γι’ αυτό το λόγο βλέπουμε μάλιστα όλες υπόλοιπες πλατφόρμες όπως facebook, Instagram και ακόμη και το ίδιο το YouTube να έχουν αντιγράψει το Tik Tok σε όλα!

Φωτογραφίες: Nίκος Αραμπατζής

Related stories

Η απόλυτη μεταμεσονύκτια χριστουγεννιάτικη εμπειρία έφτασε και αν αργήσεις, θα είναι sold out

Το ζητήσατε με κάθε τόνο και το project Sleepless Movie Marathon η απόλυτη...

Οι ταινίες της εβδομάδας 30.11-6.12.2023

Από τον Λάζαρο Γεροφώτη Με τον “Ναπολέων” του Ρίντλει Σκοτ...

Η ταβέρνα με τους ζωγραφισμένους τοίχους που είναι στην καρδιά μας

Είναι κάποια εστιατόρια και κάποιες ταβέρνες που δεν έχουν...