HomeUrbanitiesAναστασία Παύλου, άνοιξέ μου το ψυγείο σου!

Aναστασία Παύλου, άνοιξέ μου το ψυγείο σου!

Επιμέλεια: Αγγελική Παρασχά
Η Αναστασία Παύλου είναι ραδιοφωνική παραγωγός και η πρωινή φωνή του Velvet 96.8. Είναι επίσης από τα πρόσωπα που μας κάνουν να γελάμε αφού τα βίντεο της στο tik-tok είναι απολαυστικά! Μας άνοιξε το ψυγείο της και μας μίλησε για τη σχέση της με το φαγητό.

Γέννημα θρέμμα Θεσσαλονικιά, δηλαδή αυτή η αγάπη που με κατακλύζει για τη νοστιμιά δεν είναι μόνο για το φαγητό, κρύβει και λίγο πολιτισμό μέσα της! Είμαι τρομακτικά περίεργη στο φαγητό μου, δηλαδή είμαι το άτομο της παρέας που θα κοιτάξει 2 φορές τον κατάλογο για να καταλήξω πάλι στο κοτόπουλο. Πολλά χρόνια στο ραδιόφωνο και πρόσφατα και στα social, οπότε το “είμαι έξω όλη μέρα” με βοηθάει ν’ ανακαλύπτω νέα στέκια είτε για νόστιμο φαγητό είτε για γλυκόπιοτο κρασί. Και πλέον νομίζω κάπως έτσι θα μπορούσα να περιγράψω το ιδανικό βράδυ με φίλους: δυνατά γέλια, ενωμένα 2 τραπέζια με πεντανόστιμο φαγητό, κρασί, μουσική και εννοείται ΟΧΙ φρούτο για την χώνεψη! 

Γυρνάς σπίτι μετά από μια δύσκολη μέρα. Ποιο φαγητό σε παίρνει αγκαλιά;

Σνίτσελ κοτόπουλο με αχνιστό ρυζάκι ή comfort μακαρονάδα με μπόλικο τυρί! (και μόνο που τα λέω, πείνασα).

Τι απαγορευμένο κρύβεις στο καλάθι του σούπερ μάρκετ; 

Για τις δύσκολες μέρες, σοκολάτα μία αλλά τη μεγάλη συσκευασία. Για τις πολύ δύσκολες μέρες, πακοτίνια και δρακουλίνια. Το λέω χωρίς ντροπή! 

Τι δε λείπει ποτέ από το ψυγείο σου; 

Τυρί, φέτα, όπως θέλετε πείτε το, στο ψυγείο μου να ‘ναι κι όλα καλά! 

Όταν καλείς κόσμο στο σπίτι τι υπάρχει πάντα στο τραπέζι; 

Σαλάτες αλλά όχι απλές σαλάτες! Σαλάτες με χειροποίητα κρουτόν, καλαμπόκια, σουσάμι, ρόδι, κάπαρη, που ντρέπεσαι να δώσεις στον δίπλα. Έχω μια ιδιαίτερη αδυναμία στην καλή σαλάτα, κόλλημα από τον μπαμπάκα μου να τις φτιάχνω μπομπαριστές! 

Μια αγαπημένη συνταγή από το χρονοντούλαπο…

Ογκραντεν στο φούρνο: βράζεις μακαρονάκι της αρεσκείας σου, εγώ το κάνω ή με τορτελίνια ή με πέννες, και μετά σε ένα πιρέξ βάζεις το μακαρόνι, κρέμα γάλακτος, καλαμπόκι, ελιά, γαλοπούλα, κασέρια και το ρίχνεις στο φούρνο για 15’. Βγάζεις. Σνιφάρεις. Ετοιμάζεις μερίδα. Και το τρως όλο από το πιρέξ! 

Related stories

Η Φλώρινα του Αγγελόπουλου – Τότε και τώρα

κείμενο/φωτογραφίες Αλέξανδρος Βοζινίδης Ο Θόδωρος Αγγελόπουλος (Αθήνα, 27 Απριλίου 1935 - 24 Ιανουαρίου...

Όταν μια παράσταση γίνεται έμφυλο debate: Η σκηνή της κωμωδίας μιλά για ανισότητες

Ξεκίνησε έντονη συζήτηση γύρω από τις έμφυλες διακρίσεις στον...

Λαδάδικα: Αιχμηρή απάντηση των καταστηματαρχών εστίασης σε δημοσίευμα περί ηχορύπανσης

Eπιστολή απάντηση και διαμαρτυρία σχετικά με δημοσιευμα που φαίνεται...

Όσκαρ 2025: Οι υποψηφιότητες

Η μεγάλη τελετή της απονομής των βραβείων Όσκαρ, θα...