της Δάφνης Τσάρτσαρου
Υπάρχει ένα μαγαζί που αν δε ξέρεις που πηγαίνεις, δύσκολα θα το πιάσει το μάτι σου, αφού βρίσκεται σε ένα στενό της Κάτω Τούμπας, σε ένα παλιό ημιυπόγειο.
Η ταμπέλα του είναι βγαλμένη από τον περασμένο αιώνα και λογικό, αφού η “Παλιά Αθήνα” υπάρχει και λατρεύεται από τους καλοφαγάδες από τα μέσα της δεκαετίας του ’70.
Καταρχάς, για να επισκεφτείς το μαγαζί και να φας με την παρέα σου, θα πρέπει να ‘χεις κλείσει τραπέζι αρκετές μέρες πριν, αφού είναι σχεδόν πάντα ρεζερβέ. Μπαίνοντας θα δεις έναν φιλόξενο χώρο με όμορφα ξύλινα καθίσματα, εντυπωσιακή κάβα και ευχαριστημένα πρόσωπα που τρώνε και πίνουν.
Στον κατάλογο θα βρεις απλές συνταγές και γεύσεις, που όμως θα σε εκπλήξουν σε νοστιμιά. Εδώ το κρέας έχει την τιμητική του, αφού ό,τι κι αν επιλέξεις δε θα απογοητευτείς, αν και οι ιδιαίτερες κοπές είναι το ατού της “Παλιάς Αθήνας”. Το ίδιο ισχύει και για τις ετικέτες κρασιών. Το κέρασμα στο τέλος, είναι το ίδιο εντυπωσιακό με τα εδέσματα που προηγούνται…
Η Παλιά Αθήνα, Ίμβρου 24, Κάτω Τούμπα