Στην πιο δημιουργική της φάση και λίγο πριν την κυκλοφορία των δυο επερχόμενων δίσκων της, η Γεωργίας Νταγάκη μας προσκαλεί σε ένα πρόγραμμα που στον πυρήνα του ισορροπούν με απόλυτο τρόπο, ο δυναμισμός, η δεξιοτεχνία το πάθος και η συγκίνηση, στο Block33, την Παρασκευή 24 Νοεμβρίου.
Από ποια ηλικία θυμάσαι η σχέση σου με τη μουσική να γίνεται πιο δυνατή;
Από παιδί θυμάμαι τον εαυτό μου να συγκινείται και να ανατριχιάζει με τραγούδια -κυρίως παραδοσιακά- χωρίς να καταλαβαίνω απόλυτα το λόγο. Ήταν κάτι που απλά συνέβαινε. Δεν ξέρω αν το λες και φυσιολογικό ένα παιδί ηλικίας πέντε, έξι χρόνων ν ΄ ακούει κρητικά και μαντινάδες που μιλούν για το θάνατο, τον βαθύ έρωτα, την απώλεια και να ανατριχιάζει σύγκορμο. Τώρα νομίζω πως καταλαβαίνω… Λίγο αργότερα πιάνω στα χέρια μου την κρητική λύρα και αρχίζει το μαγικό ταξίδι της μουσικής για μένα. Νιώθω πως στον δρόμο που εγώ έχω επιλέξει μέχρι σήμερα, η σχέση με τη μουσική, είναι μια σχέση όπου χτίζεται και δυναμώνει μέρα με τη μέρα. Η εξέλιξη, η εργατικότητα και η σταθερή μεθόδευση σε αυτό που κάνω παίζουν πρωταρχικό ρόλο στο πως βλέπω και βιώνω τη μουσική μου . Αν αναγκαζόμουν, η έπαυα την καριέρα μου τώρα, θα σας έλεγα πως η πιο δυνατή στιγμή της πορείας μου μέχρι σήμερα είναι το σήμερα.
Ποιοι είναι οι άνθρωποι που σε ενέπνευσαν ασχοληθείς με το τραγούδι και την μουσική;
Η αλήθεια είναι ότι στην οικογένεια μου αλλά και στο κοντινό μου περιβάλλον, κανείς δεν ασχολιόταν με την μουσική ούτε σε ερασιτεχνικό ούτε σε επαγγελματικό επίπεδο, παρά μόνο ένας ξάδερφος μου ερασιτεχνικά έπαιζε λύρα και τον συναντούσα μόνο όταν κατέβαινα στο νησί. Ωστόσο θυμάμαι τα τραγούδια, τα γλέντια, τις μαζώξεις και τους χορούς. Το μερακλίκι που λέμε… Πολύ έντονα. Μουσικά πρότυπα από την άλλη μεριά μεγαλώνοντας δεν είχα. Νομίζω πως η ίδια η μουσική με ενέπνευσε, και ίσως η πιο βαθειά ανάγκη μου να εκφράσω αυτά που ένιωθα και βίωνα και δεν έβρισκα άλλον τρόπο. Με βοήθησε επίσης πολύ και θεωρώ ότι έπαιξε καταλυτικό ρόλο μετέπειτα, στο να αγαπήσω και να συνεχίσω να παίζω μουσική, ο δάσκαλος μου ο Μάνος Πυροβολάκης.
Με προέτρεψε να σπουδάσω, να αρχίσω να τραγουδάω κάνοντας βασικές σπουδές και τα απαραίτητα μαθήματα φωνητικής, και γενικότερα με έβαλε σε έναν σωστό δρόμο ως παιδί και ως μαθήτρια τότε, να τα κάνω όλα όσο το δυνατόν πιο σωστά, και με γερές βάσεις.
Αν μπορούσες να κλέψεις ένα μόνο τραγούδι από κάποιον άλλον ερμηνευτή ποιο θα ήταν αυτό;
Το «Βohemian Rhapsody» των Queen από το άλμπουμ «A night at the Opera».
Τι κάνει η Γεωργία στον ελεύθερο της χρόνο;
Προσπαθώ να κάνω πράγματα που με χαλαρώνουν, που με αποφορτίζουν.
Φαγητό με φίλους, όμορφες κουβέντες, βόλτες, σινεμά, ωραίες συναυλίες-παραστάσεις.
Τι μουσική θα ακούσεις στο αυτοκίνητο ένα Σάββατο βράδυ;
Αυτό τον καιρό τον δίσκο «Έχω κέφια» του Γιάννη Αγγελάκα.
Όσα χρόνια ασχολείσαι με τη μουσική, τι είναι αυτό που σε έχει κάνει να επιστρέφεις σε αυτήν κάθε φορά;
Μάλλον η ανάγκη που έχω ως άνθρωπος για βαθύτερη αναζήτηση, δημιουργικότητα, αυτοβελτίωση. Οι προσδοκίες που με ωθούν στο να νιώθω ότι η μουσική μπορεί να με κάνει καλύτερο άνθρωπο.
Τι θα δούμε στο Block33;
Εχω φτιάξει μια «ακραία» δυνατή ομάδα που πορευόμαστε μαζί εδώ και ένα χρόνο, αλλά και ένα πολύ όμορφο πρόγραμμα. Πιστέψτε με, φέτος παρουσιάζω την πιο ολοκληρωμένη –μουσικά- παράσταση στη μέχρι τώρα πορεία μου. Πρόκειται για ένα πρόγραμμα που στον πυρήνα του ισορροπούν με απόλυτο τρόπο ο ηλεκτρισμός, η δεξιοτεχνία, ο παλμός, το πάθος και η συγκίνηση. Φυσικά δεν λείπουν τα τραγούδια μου αλλά μπλέκονται με τραγούδια άλλων, που με τις διασκευές που τα παρουσιάζουμε γίνονται και αυτά κομμάτι του μουσικού εαυτού μας.
Θα παρουσιάσω επίσης νέα τραγούδια από τον νέο μου δίσκο σε μουσικές του Πάνου Γεωργόπουλου και σε στίχους πολλών νέων και παλιότερων στιχουργών, όπου θα κυκλοφορήσει μετά τις γιορτές, και λίγο πριν το τέλος της βραδιάς θα σας παρουσιάσουμε επίσης live για πρώτη φορά, το project «Short distance», με ορχηστικές μουσικές από το δεύτερο επερχόμενο ομώνυμο ΕP που θα κυκλοφορήσει μέσα στις επόμενες ημέρες . Σε αυτό δένουμε με ξεκάθαρο τρόπο τον ήχο της ηλεκτρονικής Trance και Techno μουσικής με την Κρήτη… και με τη λύρα να παίρνει φωτιά!