HomeNewsroomΑλλάζουν όλα στις καντίνες - Ο Δήμος...

Αλλάζουν όλα στις καντίνες – Ο Δήμος βάζει τάξη

Ποιος δεν έχει κάνει μια στάση για φαγητό σε κάποια καντίνα στη Θεσσαλονίκη; Είτε στην παραλία της πόλης κατά τη διάρκεια μιας βόλτας, είτε κοντά σε αθλητικούς χώρους πριν ή μετά από έναν αγώνα, είτε σε μεγάλες εκδηλώσεις και συγκεντρώσεις. Πολλοί άνθρωποι επιλέγουν να καθίσουν έστω και για λίγο, ενώ δίπλα η ψησταριά βγάζει καπνούς και αρώματα.

Η δημοτική αρχή Θεσσαλονίκης προσπαθεί να βάλει σε τάξη τη λειτουργία των καντινών στις περιοχές του δήμου. Ο αντιδήμαρχος Επιχειρηματικότητας, Παντελής Καζαντζίδης, έπειτα από συζητήσεις, παρουσίασε ένα πλαίσιο με όρους και προϋποθέσεις για την παρουσία πλανόδιων καντινών και εγκαταστάσεων ψησίματος. Το δημοτικό συμβούλιο θα συζητήσει το νέο κανονισμό την ερχόμενη Δευτέρα, και δεν αποκλείεται να συμμετάσχουν και ιδιοκτήτες καντινών, αφού οι άδειές τους εκδίδονται από την Περιφέρεια, όχι από το δήμο.

Σύμφωνα με τον κ. Καζαντζίδη, οι καντίνες θα μπορούν να μένουν στο ίδιο σημείο μόνο για τέσσερις ώρες τη φορά σε κάθε δημοτική κοινότητα. Δεν επιτρέπεται να παραμένουν στο ίδιο σημείο για μεγαλύτερο διάστημα. Θα έχουν επίσης δύο ώρες για να στήσουν και μία ώρα για να μαζέψουν μετά τη λήξη. Κατά τη λειτουργία τους, απαγορεύεται η χρήση γεννητριών, η τοποθέτηση τραπεζοκαθισμάτων, η μουσική, και η χρήση ψησταριών έξω από το όχημα.

Το σχέδιο περιλαμβάνει:

Την παραμονή της καντίνας στην ίδια δημοτική κοινότητα για το πολύ τέσσερις ώρες ημερησίως. Οι καντίνες δεν χρειάζονται άδεια κατάληψης κοινόχρηστου χώρου, αλλά πρέπει να διατηρούν ένα αναλυτικό ημερολόγιο για τους ελέγχους.

Κατά τη διάρκεια εκδηλώσεων (εκθέσεις, αθλητικές, ψυχαγωγικές, πολιτιστικές), οι καντίνες μπορούν να μένουν στο σημείο για διάθεση τροφίμων και ποτών δύο ώρες πριν την έναρξη, καθ’ όλη τη διάρκεια και για μία ώρα μετά.

Οι καντίνες δεν επιτρέπεται να βρίσκονται:

Σε αρχαιολογικούς χώρους, ιστορικούς τόπους, και παραδοσιακούς οικισμούς, όπως η Πλατεία Ναυαρίνου, το ιστορικό κέντρο, η Άνω Πόλη και το Επταπύργιο.
Σε περιοχές σε κοντινή απόσταση (λιγότερο από 50 μέτρα) από μνημεία όπως ο Λευκός Πύργος, τα Τείχη, και η Καμάρα.
Σε σημεία κάτω από 100 μέτρα από καταστήματα με ομοειδή προϊόντα ή άλλες θέσεις υπαίθριου εμπορίου.
Η πώληση τροφίμων και ποτών πρέπει να γίνεται με τρόπο που εξασφαλίζει την ασφάλεια και απρόσκοπτη διέλευση του κόσμου, ενώ οι πωλητές πρέπει να διατηρούν την καθαριότητα γύρω από το σημείο τους και να τηρούν όλους τους κανόνες και διατάξεις που αφορούν τη λειτουργία τους.

Related stories

Διαγράφει οριστικά ο δήμος Θεσσαλονίκης πάνω από 305.000 παραβάσεις του ΚΟΚ

Ο Δήμος Θεσσαλονίκης προχωρά στη διαγραφή 305.216 παραβάσεων του...

Ψήνεσαι για Τσικνοπέμπτη; Μάλλον έπρεπε να έχεις κλείσει ήδη τραπέζι

Οι Θεσσαλονικείς δεν αφήνουν τίποτα στην τύχη και φέτος...

O κόσμος της Kid Moxie: Synths, κινηματογράφος, ηλεκτρονική pop και ρίσκo

Με την μουσική της να ενώνει την εναλλακτική ηλεκτρονική...

Ο Θεσσαλονικιός ταξιτζής που «πήγε και ήρθε» στο φεγγάρι 6 φορές

γραφει ο Ιωάννης Παπαδόπουλος H Mercedes τον βράβευσε για το...